Bellettrages Logo - Burgge Letterstad - Yves Leterme (kalligraaf)

Persbericht: “BELLETTRAGES: Een maand lang letterkunst in Brugse etalages.”

admin Nieuws Leave a Comment

BELLETTRAGES: Een maand lang letterkunst in Brugse etalages.

Onder de noemer BELLETTRAGES zet vzw Brugge Letterstad in mei kunst rond letters en letteren in het uitstalraam van Brugse handelszaken. Een LETTERwandeling verbindt de etalages tot een origineel verhaal. Dit evenement loopt van 1 t.e.m. 31 mei, met de steun van de Nationale Loterij.

Kick-off : vrijdag 29 april 2016 om 19u Eeckhoutstraat 5 te Brugge.

Persmoment: donderdag 28 april 2016, afspraak om 14u bij Chocolatier Dumon, Simon Stevinplein 11

BELLETTRAGES is de naam. Een nieuwgeboren, weloverwogen lettercombinatie waarmee vzw Brugge Letterstad de hele maand mei letterkunst voorstelt in de etalages van een 20-tal Brugse handelszaken.

De kunstenaars, actief in kalligrafie of illustratie, textiel- of beeldhouwkunst en vormgeving, kregen enige tijd geleden de uitdaging voor hun creatie na te denken over hoe ze omgaan met het Brugse erfgoed in de breedste zin. Betekent het een onuitputtelijke bron van inspiratie, is het gewoon aanwezig, of vormt het ballast? Is het erfgoed bewust of onbewust bepalend? Herkenbaar aanwezig in eigen werk, of net ver te zoeken?

“Wie het verleden wil lezen, hij schrijve het neer”. Dit citaat van Hugo Claus (°Brugge 1929) kregen de kunstenaars mee als denkoefening.

Brugge Letterstad belooft alvast gedurfde combinaties zoals kalligrafisch werk bij ambachtelijke papierwaren, grafische letterontwerpen bij koffie en thee, letterkunst en boeken.

Een LETTERwandeling i.s.m. Brugse gidsenvereniging S-wan en Tapis-Plein/Handmade brengt elke bezoeker van uitstalraam naar uitstalraam. De begeleide wandeling vertelt een verhaal dat ontstaat uit verbeelding en ervaring van de LETTER-bezienswaardigheden.

Er zijn twee wandelingen voorzien (twee circuits): een noord en een zuid. Elk circuit moet afgelopen worden in twee uur, waarbij er dus telkens 10 plaatsen worden bezocht. Daarbij wordt telkens toelichting gegeven over de handelaar en de kunstenaar. We vertrekken en eindigen altijd in de Eekhoutstraat. Voor meer informatie over de wandelingen: www.s-wan.be

Ontdek BELLETTRAGES op www.bruggeletterstad.eu

Download het volledige persbericht met bijlages hier (PDF)